7x meest gemaakte fouten in online video - Made By Christel | Journalist, redacteur en tekstschrijver
SEO tekstschrijver. Wil je ook meer bezoekers én betere resultaten? Laat je teksten schrijven bij Made By Christel. Teksten en blogs voor: website | bedrijfswebsite | persberichten | ebooks | printmedia
Journalist, redacteur en tekstschrijver
16843
post-template-default,single,single-post,postid-16843,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

7x meest gemaakte fouten in online video

Meest gemaakte fouten in online video | MADE BY CHRISTEL | De specialist in online video

7x meest gemaakte fouten in online video

Een goede video maken. Het klinkt makkelijker dan dat het is, maar toch zijn er veel valkuilen. Met welke dingen moet je rekening houden bij online video? Dit zijn de 7 meest gemaakte online video fouten. Lees ze aandachtig door en leer er van:

1. Iedereen is je doelgroep

Je hebt een passie voor iets en je doel is om zoveel mogelijk mensen te inspireren. Als jij je doelgroep moet omschrijven zeg je ‘iedereen’. That’s so wrong! Het is begrijpelijk dat jij zoveel mogelijk mensen wilt helpen of inspireren. Maar wanneer je het tegen iedereen hebt, spreek je uiteindelijk niemand aan. Geen enkel bedrijf, merk, evenement of wadannook spreekt iedereen aan, dus jij ook niet.

2. Te veel vertellen

Je hebt een enorme passie voor je werk en je wilt zo gedetailleerd je verhaal doen. Hoe meer details hoe beter. That is wrong! Hoe meer informatie je geeft, hoe onoverzichtelijker het wordt. Je kijker verzuipt zich letterlijk in een tsunami aan informatie en dit werkt averechts. Geef je kijker wat minder details, zodat hij het kan opnemen en wat mee doet. Kortom: maak liever een korte video met wat minder informatie dan een half uur durend verhaal waarin de kijker overspoeld wordt met feiten en kennis.

3. Niets vertellen

De tegengestelde variant van te veel vertellen is niets vertellen. Je bent bang dat je teveel informatie weggeeft en je kijker uiteindelijk geen klant van jouw dienst of product wordt. Stel je voor: jij maakt een video over doelen stellen, dan moet jij de kern van je boodschap weggeven om vertrouwen bij je kijker te winnen. Een video is een ontzettend krachtig middel en kan het negatief uitpakken als jij niets weggeeft. Geven loont!

4. Te veel inhoud

De inhoud van je video is enorm belangrijk. Toch ligt hier de verleiding op de loer dat jij je video volpropt met feiten, kennis en weetjes. Een video waar vooral videomarketeers heel blij mee zijn. Maar je kijkers niet! De inhoud is interessant, maar de echte reden dat zij op play drukten krijgen zij niet te zien. Een gemiste kans! Vertel een verhaal, geef geen opsomming van feiten.

5. De perfecte video

In de perfecte video is alles tot op de puntjes geregeld. De inhoud klopt, je kleding gladgestreken en je video is perfect gemonteerd. Op dit resultaat kun je geen negatieve feedback krijgen. Think again! Dit werkt niet, want je kijker voelt geen connectie omdat perfectie afstoot. Je kijker wil emotie, connectie en herkenning. Bij de perfecte video maak je niets los. Zonde!

6. Robot video

In een robot video ben je alleen maar bezig om professioneel over te komen, met het resultaat en niet met de inhoud. Er staat een robot in beeld en geen mens. Deze robot lepelt in een hoog tempo feiten op. Een soort nieuwslezer zonder emotie. Dit is heel ongemakkelijk, omdat het heel stijf en krampachtig aanvoelt. Je kijkers voelen dit en daardoor klikken ze binnen no time je video weg of, erger, ze komen ze nooit meer terug.

7. Politiek correcte video

De video waarin je alleen maar politiek correcte antwoorden geeft en bezig bent met hoe de inhoud wordt ontvangen. Je kijkers begrijpen wat je bedoelt en zijn het in principe met je eens. Toch worden ze niet geraakt, omdat jij binnen de lijntjes kleurt. Aan het einde van de video zijn de vergeten wie je bent. Eeuwig zonde! De kijker wil weten wie je bent en wat jouw mening, tip of advies is. Een video hoeft niet objectief te zijn. Het mag best subjectief zijn. Graag zelfs!

Dit zijn de 7 foute video’s die je als ondernemer wil voorkomen. Een aardige lijst. Nu hoor ik het je denken. Maar Christel, hoe dan wel? Een terechte vraag! Vanaf vandaag heb ik als antwoord op die vraag een fonkelnieuwe Masterclass Online Video’s Maken waarin ik je leer hoe je wel aan de slag moet met video. En hoe je snel, makkelijk en met heel veel plezier video’s maakt.

Heb jij je wel eens een van deze fouten gemaakt bij het maken van je video? Volgende week een artikel over feiten en fabels over online video maken, want moet je video echt maximaal 40 seconden duren? En moet je video altijd commercieel zijn? Het antwoord op deze vragen volgt en ik hoop dat je er dan weer bij bent!