Hoe begin je met video? - Made By Christel | Journalist, redacteur en tekstschrijver
SEO tekstschrijver. Wil je ook meer bezoekers én betere resultaten? Laat je teksten schrijven of leer het zelf bij Made By Christel. Teksten en blogs voor: website | bedrijfswebsite | persberichten | ebooks | printmedia
Journalist, redacteur en tekstschrijver
16857
post-template-default,single,single-post,postid-16857,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

Hoe begin je met video?

Hoe begin je met video | MADE BY CHRISTEL | De specialist in online video

Hoe begin je met video?

Iedereen maakt tegenwoordig een video. Met één druk op de knop en je bent online om je verhaal te doen. Als je vroeger een interessant verhaal had, was je afhankelijk van journalisten en zenderbazen die wel wat in jouw verhaal zagen en dit wilden publiceren. En dan moest je ook echt iets goeds te bieden, anders was het verspilde energie en lag een teleurstelling op de loer. Nu liggen de verhoudingen compleet anders. Door middel van online video kun je nu veel meer impact creëren zonder daar enorm veel geld uit te geven. Hoe begin je met video? Ik leg het je uit:

Video’s maken is geen duur proces

Het enige wat je nodig hebt om een video te maken een goed idee, smartphone en een internetverbinding. En vooruit, een statief om steady beelden te maken. That’s all! Je hoeft geen dure cameraploeg in te huren of een dure camera te kopen om jouw boodschap te verspreiden. Die dure camera, in de vorm van een smartphone, heb je al in bezit dus maak er gebruik van. Om een video tot een mooi geheel te maken, moet je hem monteren. Ook dit is geen kostbaar proces want gratis programma’s als iMovie en Windows Movie Maker heb je al op je computer en laptop staan. En deze editprogramma’s staan ook op je smartphone, dus je kunt overal ter wereld jouw video creëren, monteren en verspreiden. Hoe mooi is dit? Om met video’s te starten heb je echt niet veel nodig en ben je hoogstens zo’n 30 euro kwijt voor een tripod. En van dit bedrag is nooit iemand slechter geworden. In een later stadium kun je altijd een betere camera kopen, met een microfoon werken of een lichtset aanschaffen.

Video is persoonlijk

Video is de krachtigste manier om jezelf te presenteren en je werk een podium te geven. Het staat het dichtstbij een 1 op een ontmoeting, waardoor jij met jouw persoonlijkheid een band kunt creëren met je kijkers. Niet alleen wij, het gewone publiek, maakt steeds meer gebruik van online video. Ook beroemdheden, mensen met een publieke functie. In de afgelopen verkiezingstijd verschenen politici niet alleen in het RTL Debat of bij Evers Staat Op, ook deden zij chats via Facebook Live. Zo stond Mark Rutte met een druk op de knop in contact met zijn volgers om hen er van te overtuigen dat ze naar de stembus moesten. Op een persoonlijke manier overtuigde hij zijn volgers om op zijn partij te stemmen, zonder tussenkomst van journalisten met moeilijke vragen of lastige tijdslimieten van 60 seconden.

waarom online video belangrijk is | MADE BY CHRISTEL | De specialist in online video

Video is nu

Wil je met video beginnen dan heb je geen excuses meer om het niet te doen. Wacht niet op het juiste moment, want die komt er niet. Geloof mij, het juiste moment is nu. Video is niet de toekomst, de toekomst is NU. Met mijn ervaring als redacteur verslaggever voor tv, online, commercials en films, kan ik jou helpen met het inzetten en maken van jouw video’s. Hoe? Dit check je hier!

Volgende keer geef ik je 5 tips waar een goede online video of vlog aan moet voldoen. Stay tuned!

Foto: Instagram