Waarom online video belangrijk is - Made By Christel | Journalist, redacteur en tekstschrijver
SEO tekstschrijver. Wil je ook meer bezoekers én betere resultaten? Laat je teksten schrijven bij Made By Christel. Teksten en blogs voor: website | bedrijfswebsite | persberichten | ebooks | printmedia
Journalist, redacteur en tekstschrijver
16803
post-template-default,single,single-post,postid-16803,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

Waarom online video belangrijk is

waarom online video belangrijk is | MADE BY CHRISTEL | De specialist in online video

Waarom online video belangrijk is

Al jaren roep ik met man en macht dat video steeds populairder wordt. Voorheen werd ik altijd raar aangekeken, want video maakt niet zoveel impact als tekst. Maar inmiddels is het zo dat de cijfers er niet om liegen. Momenteel is 70 procent van alle content video en valt er niet meer te ontkennen dat dit een ontzettende krachtige tool is om jouw kennis en boodschap over te brengen. Je ziet het overal, van je Facebook tijdlijn tot social media tot websites. Je kan níet meer om video heen. Zeker niet als over drie jaar 80 procent van alle content video is. Bovendien staat 2 minuut video gelijk aan de impact van 1,8 miljoen(!) woorden. Én ben je 53 keer beter vindbaar op Google als je video’s op je website hebt. Tot slot is video de beste tool om de know-love-trust relatie met je klanten te ontwikkelen. Anyhow, ga dus rapraprapido aan de slag met video!

Video = zichtbaarheid

Maar, waarom video? Met video ben je de uitgever van je eigen stem. Hoe cool is dit? En het maakt niet uit of je dit in een vlog of video voor je bedrijf doet. Je maakt jouw kennis en boodschap wereldkundig, je creëert je eigen podium en daarmee kun je impact creëren. Een video is de meest directe vorm van communiceren en komt daarmee het dichtstbij een 1 op 1 ontmoeting. Dit komt doordat een video voor 93 procent uit non-verbale communicatie bestaat. Even voor de duidelijkheid; bij een tekst (zoals deze) gaat die 93 procent non-verbale communicatie verloren en interpreteert de lezer zelf wat hij net gelezen heeft. Een audiovisueel beeld laat zien wie je bent. De kijker ziet je gezicht, je expressie, hoort je stem en intonatie, ziet het plezier plezier in je ogen en kan zich daardoor in jou herkennen. En met al deze eigenschappen kun jij de kijker overtuigen van jouw kennis of boodschap. Oftewel; je bent volledig zichtbaar in wat je zegt en wat je doet.

Video = vertrouwen

Met een video creëer je een band met je kijker, je wint vertrouwen. Dit win je door echt persoonlijk te zijn, want alleen dan kun je het verschil maken. Bij online video is het onwijs belangrijk dat jij je kijkers raakt met een persoonlijk verhaal. Als je dit niet doet, gaan ze weg en komen ze ook nooit meer terug. Overigens betekent iets persoonlijks niet dat je al je sexy time met je scharrel moet delen. Vertel iets waar je heel enthousiast over bent, zoals je aankomende vakantie naar een plek die al heel lang bovenaan je wishlist stond. Of een nieuwe ontwikkeling binnen jouw branche waar je heel blij van wordt. Of geef je mening ergens over en dit kan iets zijn waar je het mee eens of oneens bent. Het maakt niet uit zolang jij maar je mening durft te geven!

Dit was het voor nu. Volgende keer vertel ik je meer over hoe je begint met het maken van online video’s. Stay tuned!

Wil jij dat ik jouw help met het inzetten van video voor jouw bedrijf, merk of event? Dat kan hier!